Cassandra ger svar om TMI Tv-serien

Publicerad 2014-11-19 15:55:36 i Cassandra Clare, Shadowhunters, The Mortal Instruments,

 
Cassandra Clare har fått ett antal frågor om den kommande The Mortal Instruments tv-serien, detta även om hon inte direkt har något att göra med varesig val av skådespelare eller hur handlingen kommer att vara. All makt ligger hos dem som äger rättigheterna.
 
Jag har gjort en kort sammanfattning av det viktigaste som hon skrivit:
 • I nuläget vet ingen vilka skådespelare som kommer att vara med.
 • De jobbar just nu med att ta fram en pilot (ett första avsnitt som de kommer att visa för olika tv-kanaler med förhoppningen av någon av dem vill sänds serien), och även en seriebibel (ett försäljningsdokument där allt om serien står med, vilka karaktärerna är, vad som kommer att hända under seriens gång och hur säsongerna kommer att se ut. Vilka handlingar som skall vara med i vilken säsong osv. Allt för att sälja in serien till en tv-kanal).
 • När en tv-kanal har köpt in serien, först då kan dem börja fundera på vilka skådespelare som kan/vill vara med. Men som sagt det är en bit in i framtiden.
 • Allt beror på vilken tv-kanal det är, vart i världen som de kommer att spela in serien (England, USA, Kanada etc.), om de kommer att ha auditions, vilka länder som serien kommer att visas i osv.
 • Hela serien är i ett väldigt tidigt stadie just nu, så det finns inte så mycket mer att säga om det.
Cassandra har även fått frågan om hon kommer att ha något att säga till om när det kommer till tv-serien och vilka olika ändringar som hon inte kommer eller kan godta.
Hennes svar var följande:
 • Hon har inga juridiska rättigheter att ändra något när det kommer till filmer eller tv-serier av hennes böcker, då hon skrivit på att det är företaget Constantine som har rätt att göra vad de vill när det kommer till att filma böckerna.
 • Det finns alltså inget som stoppar dem att byta ut alla karaktärer och endast behålla konceptet med skuggjägare, men att ha helt andra karaktärer.
 • Men att vi inte kommer att få se varken Jace eller Clary, Magnus eller några av Lightwoods, eller att handlingen helt plötsligt har flyttats till San Francisco eller Belgien, eller att alla kommer att bara bära skjutvapen är högst osannolikt. Det är alldeles för drastiska förändringar för att det kommer att inträffa.
 • Fansen vill såklart ha en tv-serie som är så lik boken som möjligt, med de karaktärer som dem älskar, inte bara karaktärer som har samma namn men som är helt annorlunda mot vad de är i boken. Givetvis så vill fansen även ha New York och Institutet, Idris och stad av skuggor, precis som de är beskrivna i boken.
 • Cassandra hoppas att även skaparna av tv-serien tänker likadant och vill att fansen skall få det som de vill se och har läst om. En tv-serie som är trovärdig med boken/böckerna.
 • Men beslutet är inte hennes, utan helt upp till skaparna av tv-serien och tv-kanalen.
Vi får vänta ytterligare alltså på att få mer info när allt för-arbete bakom serien är klar.
 
källa

Kommentarer

Postat av: Tiina Gardsiö

Publicerad 2014-12-14 19:30:19

Är det säkert att det blir en tv serie? Kommer det vara samma grundpersoner som i första filmen? Blir det någon film?

Svar: Allt är i ett väldigt tidigt stadie just nu. Om det finns någon tv-kanal i USA som vill visa serien så kommer det bli en tv-serie.
Just nu är det ingen som vet vilka skådespelare som kommer att vara med i serie. Vi måste helt enkelt vänta tills dess att manus och liknande är klart.

Eftersom det förhoppningsvis kommer att bli en tv-serie så blir det inga fler filmer.

Vi hoppas att vi får mer information om tv-serien och vilka skådespelare som kommer att vara med i början av 2015.
themortalinstruments.webblogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej