5 anledningar till att TMI kommer att fungera bättre som en TV serie

Publicerad 2014-11-04 19:57:52 i Shadowhunters, The Mortal Instruments,

 
The Mortal Instruments gick som ni alla vet inte så bra på biograferna. Därför har filmbolaget Constantine som äger rättigheterna till alla Cassandra Clares böcker istället valt att satsa på TMI som tv serie.
 
Fansidan TMI Source har listat 5 anledningar till att The Mortal Instruments troligen kommer att fungera bättre som en tv serie istället för film.
 

1. Mer till tid att bygga upp världen

 

Ett av problemen med The Mortal Instruments: City of Bones var saknaden av uppbyggnaden av världen för dem som inte känner till det bakom liggande materialet (böckerna). Men även de som känner till böckerna, såg fram emot att få se den värld som dem älskar komma till liv i ett annat medium. Det är inte det att de inte försökte i filmen, det var bara det att det inte fanns tillräckligt med tid att göra böckerna rättvisa. Det är en av svårigheterna när man tar en 500-sidors bok och trycker in den i en två och en halv timmes lång film. Några delar från boken kommer att bli lidande. Med en tv-serie har du minimum 13 timmar upp till och med 23 timmar per säsong. Det kommer bli väldigt mycket tid för Ed Decter som har huvudansvaret för serien, att verkligen ge oss en bra introduktion till världen och att få ut det genom ögonen på vår huvudhjältina Clary Fray.

2. Djupdyka i karaktärerna

 

En av de bra sakerna med tvserier är den tid som kan ägnas åt karaktärerna. Det är samma sak med böckerna och en av anledningarna till att serien har gjort ett sånt stort intryck på läsarna eller tittarna. När det är gjort på rätt sätt är det som att du har fått möjligheten att få se en, en-timmes kortfilm varje vecka och du kommer att känna karaktärerna på ett djupare plan än du skulle ha fått med en film. Vi kommer inte bara att kunna djupdyka i huvudkaraktärerna, men även de mindre karaktärerna i böckerna som vi har kommit att älska, kan få sin chans att lysa. Som ni kanske kommer ihåg så blev Rafael bortklippt från filmen. Det kommer troligen inte att bli några problem i serien, där Ed Decter kan tillägna ett helt avsnitt till att inte bara ha karaktärena i nutid, utan vi kan få se scener från karaktärerna förflutan. Det gör att vi även kan få uppleva aldrig tidigare sedda, eller mer bestämmt aldrig tidigare lästa historier om karaktärerna. Karaktärerna är hjärtat och själen i Cassies böcker och för att serie riktigt skall kunna lysa, så måste hjärtat och själen i serien också vara karaktärerna.

3. Berätta historien rätt

 

När du tar dig an uppgiften att göra en film av en 500-sidors bok är det självklart att vissa delar i handlingen kommer att tas bort. Och det stämmer väl även för The Mortal Instruments: Stad av Skuggor, där vissa scener var helt borta eller omskrivna. Även om det inte är säkert att allt som händer i böckerna kommer att tas med i tv-serien, så finns det ändå mer tid att i tv-serien att få med vissa händelser och händelseförlopp och de kan ta sin tid med att berätta historien rätt. Det finns ingen anledning till att skynda på saker eller att hoppa över/ignorera vissa scener pågrund av att det inte finns tid till dem. Tillskillnad mot en film där du inte kan göra om vissa misstag, om det är något som inte fungerar i serien så kan det rättas till i kommande avsnitt.

4. Mer att arbeta med

 

Med filmer har du väldigt mycket att arbeta med och väldigt lite tid till att göra det. Med tv-serier finns det mer tid att verkligen göra materialet rättvisa och att verkligen använda material från hela serien och inte bara från första boken Stad av Skuggor. Enligt vissa källor så kommer de att börja tv-serien med Stad av Skuggor och sedan sakta börja väva in material från de ytterligare fem böckerna. Det finns så mycket historia att berätta och inte bara i Stad av Skuggor, det kommer som mest att vara 22-23 timmar att arbeta med att få till en bra historia i en säsong. Constantine äger ju även rättigheterna till alla Cassandras böcker, vem säger att det inte är möjligt att vi kommer att få se flashbackar till saker som hänt i serien The Infernal Devices? Möjligheterna är oändliga när du har så mycket material att arbeta med och när det även finns så mycket mera tid.

5. Mindre påtryckningar att lyckas

 

Den största avgörande faktorn inom film är pengar. Det är målet för alla stora filmbolag. Det är den absolut viktigaste delen. Och vanligtvis får du bara en chans och det är med öppningshelgen. Med tv är det mer viktigt med tittarna än med pengarna. Tittarna bestämmer reklamen och hur mycket den kan kosta. Båda är dock riktade till att tjäna pengar - det är vad denna världen rör sig runt - men det är inte tittarnas pengar (i de flesta fall), det är dem som gör reklamen. Hur mycket är dem beredda att betala för att få sin reklam visad under en av kanalernas mest populära serier? Påtryckningar är dock även det en faktor. Men det är bara tittarsiffrorna som är påtryckningar och det är inte lika viktigt som att tjäna 60 miljoner dollar en öppningshelg. Och tillskillnad mot film så får du mer än en chans att lyckas. Med filmer är det öppningshelgen eller att spricka. För tv är det tittarsifforna från vecka till vecka eller att spricka. Men i vissa fall så kan fansen i dem sociala medierna vara så starka att kanalen väljer att serien ytterligare en chans.

källa

Tror ni att TMI kommer att fungera bättre som en tv-serie och varför?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej