The Infernal Devices

Publicerad 2014-05-08 17:51:11 i The Infernal Devices,

En av er läsare har bett mig om att skriva lite om vad Cassandras andra serier handlar om, vilka karaktärerna är osv. Jag vill först bara säga att det är oerhört kul att ni ger förslag på vad ni vill läsa om. Så fortsätt gärna med det ;)
 
 
Åter till ämnet.
Den första serien som jag hade tänkt att börja med är Cassandras andra serie, som egentligen är den första i serien om skuggjägarna, den heter The Infernal Devices. Det är även den enda av Cassandra serier som är fullbordade (alla böcker i serien har släppts.)
Jag skall försöka göra denna genomgång av TID så spoiler fri som möjligt, för att inte avslöjat något för er som inte har läst böckerna än.
 
The Infernal Devices-serien består av tre böcker:
 • Clockwork Angel
 • Clockwork Prince
 • Clockwork Princess
Serien utspelar sig i London, 130 år innan handlingarna i The Mortal Instruments. Det är 10 år efter att fredsavtalen mellan shadowhunters och downworlders (vampyrer, varulvar, faeries m.m) undertecknades.
 
Serien inleds i Clockwork Angel med berättelsen om Tessa Gray, en föräldralös tonårsflicka som kommer till London för att söka efter sin försvunna bror, men hon dras in i en annan värld i London än vad hon någonsin hade kunnat drömma om.
 
Karaktärer:
 
 • Theresa "Tessa" Gray: Sextonåriga Tessa har tillbringat de senaste tretton åren av sitt liv med sin kvävande, överbeskyddande moster efter hennes föräldrar dött i en vagnolycka. Hon lever nästan hela sitt liv i böcker, och drömmer om att ha den typ av äventyr de hjältinnor hon läser om göra - tills hon blir kallad från New York till London av sin bror, Nathaniel, efter att hennes faster dött bara för att upptäcka att han har försvunnit. Shadowhunters på institutet i London blir Tessas enda hopp om att hitta Nate, men deras mystiska värld av demoner och downworlders rymmer många faror för henne, speciellt när hon inser att hon är en större del av det än hon hade trott. Tessa är lång, längre än de flesta pojkar, hon har lockigt mörkbrunt hår, och stora grå ögon. Många anser att hon är en downworlder, specifikt en warlock, men hon bär ingen av de vanliga oegentligheter som de brukar ha. Tessa gör ett kort framträdande i Mortal Instruments serien, City of Glass, och nämns också av Magnus i uppföljningen, City of Fallen Angels. Det antyds av Clare att i epilogen i Clockwork Princess kommer vi att lära oss var Tessa är för närvarande i nutid, och vem som hon bor hos i the Mortal Instruments.
 • William "Will" Owen Herondale: Sjuttonåriga Will är den sortens ung man som fina viktorianska flickor varnas för. Han dricker, spelar och har sällskap av damer i tveksam dygd, åtminstone, så länge som han tycker om någonting. Will hatar allt och alla, möjligen med undantag för Jem, och även det är ibland osäkert (detta är en anledning som senare upptäcks i Clockwork Prince). När han finner sig själv egendomligt dragen till Tessa, börjar hans vänner att hoppas att hon kommer att visa sig vara Wills osannolika räddning, men när Tessa kommer närmare den dystra hemlighet som gör hans liv ett fängelse, hotar fara att förstöra dem båda om hon får reda på sanningen. Han är ganska lång, ca sex fot, har svart hår, mörkblå ögon, och beskrivs som mycket söt och vacker. Will faller ganska snabbt för Tessa när hon kommer till institutet, men av flera anledningar väljer han att inte berätta det för varken Tessa eller sin bästa vän Jem. Will är också släkt till Jace Lightwood (Herondale) från Mortal Instruments serien.
 • James "Jem" Carstairs: Sjuttonåriga Jem föddes och växte upp i institutet i Shanghai, Kina, och är av kinesisk och brittisk härstamning. Jems föräldrar dödades av en demon som heter Yanluo (som inte kunde döda Jem innan fler shadowhunters kom och dödade henne) - men med ett fruktansvärt pris att betala: han måste nu att ta en drog som sakta dödar honom. Och även genom hjälp av Silent Brothers, är det omöjligt att sluta med drogen såvida han inte vill dö en snabbare död. Han flyttade till institutet i London kort efter döden av hans föräldrar vid en ålder av elva. Skör och silver-hårig verkar Jem vara en osannolik demon-jägare, men hans kunskaper och snabb intelligens gör honom till en värdig fiende. Han finner en själsfrände i Tessa som båda känner att de slits mellan två världar, då de varken tillhör helt till en eller den andra, vilket leder honom till att så småningom utveckla en stark kärlek för henne. Jem beskrivs som att ha blek hud, silvrigt hår och mandelformade silverfärgade ögon, men när han först kom till institutet i London, beskriver Charlotte honom att ha bläcksvart hår och matchande ögon. Han har varit kär i Tessa under ganska lång tid och han är omedveten om Wills känslor för Tessa.
 • Charlotte Branwell: Tjugotreåriga Charlotte driver hela London institutet med en kunnig hand. Vänlig och kärleksfull, gör hon sitt bästa för att ta hand om de föräldralösa shadowhunters som lever under hennes tak samtidigt som hon försöker att dölja sin ensamhet från sin tankspridda make som hon älskar. Det verkar som om det inte finns något Charlotte inte klarar av - fram till att Tessas sökande efter sin försvunne bror börjar avslöja ett nät av korruption och bedrägeri i Londons undervärld som hotar att slita Londons enklav av shadowhunters isär. Det finns referenser att hon en gång haft att göra med relativt svåra aggressions problem.Hon beskrivs med lockigt mörkt hår och bruna ögon. 
 • Henry Branwell: Tankspridd och briljant, spenderar Henry hans vakna timmar i kryptan i institutet att uppfinna fantastiska maskiner och vapen. Tyvärr så fungerar inte lika många av Henrys uppfinningar som de som gör, och Henry är lika sannolikt att sätta eld på sig själv som han är att uppfinna något nytt och fantastiskt. När Tessa finner sig följd av en tyst skara mördare som visar sig vara automatiserade människor gjorda av urverks delar är det Henry som måste dekryptera hur de fungerar för att hitta det demoniska mekaniska geniet i hjärtat av den mest onda plan Londons övernaturliga värld någonsin har skådat. Han älskar verkligen Charlotte, trots vad hon kanske tror. Han beskrivs med lockigt rödblont hår och matchande hassel-grönaktiga ögon.
 • Jessamine "Jessie" Lovelace: Jessamines föräldrar var shadowhunters som lämnat The Clave och världen av shadowhunters. När de dör i en brand blir Jessamine föräldralös och lämnas att växa upp i institutet av Charlotte och Henry. Jessamine avskyr allt om att vara en shadowhunter, från utbildning till faran att det finns demoner, som hon anser vara illaluktande och motbjudande. Beväpnad med ett paraply vars kant är rakknivs vass och en lika skarp tunga, kan Jessamine vara farlig om hon vill. Hon har genomfört mycket lite av den obligatoriska shadowhunter utbildning. Hon beskrivs som "en flicka av Venus" med lockigt blekt blont hår, choklad bruna ögon och blek hud
 • Magnus Bane: En vacker och mystisk och ganska flamboyant warlock, som anlitats av The Clave för att hjälpa dem i deras strävan att avslöja sanningen bakom Nathaniel Grays försvinnande. Magnus är i ett förhållande med vampyren Camille Belcourt. Will ber Magnus om hjälp ett antal gånger genom serien och Magnus börjar gilla skuggjägaren mer och mer.
 • Axel Mortmain: Han är arbetsgivaren för Nathaniel Gray och Alexei de Quincey och leder sin fars företag för kugghjul och andra sådana produkter, vilket gör honom mycket rik.
 • Sophie Collins: Institutets tjänsteflicka. Hon är en vanlig människa som har "synen" (detta innebär att hon kan se igenom glamorer.) Hon är i övre tonåren och har ett ärr längs sidan av hennes ansikte från en tidigare arbetsgivare. Sophie har inledningsvis känslor för Jem, men blir snart sliten mellan sina känslor för Jem och för Gideon Lightwood, med vilken hon ser ett förhållande är omöjligt för p.g.a. många orsaker, trots en uppenbar ömsesidig attraktion. Hon har mörkt hår och matchande mörka ögon.
 • Gideon Lightwood: Den äldste sonen till Benedict Lightwood. Gideon reserverad och passiv, till skillnad från sin yngre bror Gabriel. Gideon förekommer först i Clockwork Prince efter att ha kallats tillbaka från institutet i Spanien för att hjälpa till att utbilda Sophie och Tessa. Gideon ogillar hans fars sätt att vara, som han medan i Spanien lärde han sig inte var normen för hur shadowhunters borde bete sig. Gideon är förälskad i Sophie. Han har sandblont hår och stormiga gröngrå ögon.
 • Gabriel Lightwood: Gabriel är Benedict yngste son och Wills ärkerival. Han är tvungen att träna Tessa och Sophie till att vara en shadowhunter. Han är okunnig om det faktum att hans far inte beter sig på det sätt shadowhunters borde. Anledningen till att han hatar Will så mycket är att han generade både Gabriel och hans syster, Tatiana, genom att läsa Tatiana dagbok högt för stor grupp människor under en julfest och genom att bryta Gabriels arm i processen. Han har mörkbrunt hår och gröna ögon.
 • Benedict Lightwood: En av de mer inflytelserika medlemmar av The Clave och är Gideon och Gabriels far. Han beblandar sig i olaglig verksamhet och har en förkärlek för downworlders och kvinnliga demoner, han fick demon pox någon gång i sitt liv och gav den sedan till sin fru. Liksom Nate arbetar han för Mortmain i hopp om att få ett botemedel för demon pox.
 • Lady Camille Belcourt: En vacker och graciös vampyr. Hon har bleka blonda lockar och en lysande röd berlock runt sin hals. Hon hjälper Tessa och Will i deras ansträngningar att fånga de Quincey. Hon är i ett förhållande med warlocken Magnus Bane och utvecklat en stark hat mot de Quincey efter att han brutalt mördade hennes varulvsälskare. Camille gör även ett framträdande i City of Fallen Angels.
 • Woolsey Scott: En varulv som först introduceras i Clockwork Prince. Woolsey är grundare av Praetor Lupus, samma grupp som Jordan Kyle från City of Fallen Angels är med i Mortal Instruments serien.
 • Alexei de Quincey: En annan vampyr med blekt blont hår. Han låtsas att instämma med avtalen shadowhunters har med downworlders, men i verkligheten, avskyr dem. Han gillar inte att "samarbeta" med shadowhunters, och som svar håller han fester och dödar människor för att håna de avtalen.
 • Cecily Herondale: Wills fjorton-/ femtonåriga lillasyster, som först nämndes i Clockwork Angel av Will. Will beskriver Cecily som en svår, sarkastisk tjej och Ragnor Fell beskriver Cecily som "ungefär som Will." Cecily är ganska lång, med mörkt svart hår, blek vit hud, röda läppar och violett-blå ögon.
 • Ragnor Fell: En warlock som hjälper Charlotte att hålla koll på Herondale familjen. Han är också med i Mortal Instruments serien.
Handling (Dessa är inte helt spoilerfria)

Clockwork Angel

 
 

När sexton-åriga Tessa Gray korsar oceanen för att hitta sin bror, är hennes destination England, tiden då drottning Victoria regerar, väntar något skrämmande på henne i Londons undervärld där vampyrer, trollkarlar och andra övernaturliga folk går längs gatorna. Kan endast Shadowhunters, krigare tillägnade att befria världen från demoner, upprätthålla ordningen mitt i kaoset.

 

Kidnappad av de mystiska systrarna Dark, som är medlemmar av en hemlig organisation som kallas Pandemonium Club, lär sig Tessa snart att hon själv tillhör undervärlden för hon har en sällsynt förmåga: makten att förändra sig själv, efter behag, till en annan person. Den mystiska Magistern, som driver Pandemonium Club, kommer inte stanna för något för att kräva Tessas kraft för sin egen.

 

Utan vänner och jagad, tar Tessa skydd hos de Shadowhunters som finns på institutet i London, som svär att hitta hennes bror om hon använder sin kraft för att hjälpa dem. Hon finner snart sig själv fascinerad av -och slits mellan- de två bästa vännerna: James, vars ömtåliga skönhet döljer en dödlig hemlighet, och blåögda Will, vars kvickhet och instabila humör håller alla i sitt liv på armlängds avstånd... alla, det är, förutom Tessa. När deras sökande drar dem djupt in i hjärtat av en svårbegriplig komplott som hotar att förstöra shadowhunters inser Tessa att hon kan behöva välja mellan att rädda sin bror och hjälpa sina nya vänner rädda världen... och att kärleken kan vara mest farlig av alla.

Clockwork Prince

 
 

I den magiska underjorden av det viktorianska London, har Tessa Gray äntligen funnit säkerhet hos de shadowhunters på institutet i London. Men säkerheten visar sig bli osäker när falska styrkor i the Clave försöker att se till att hennes beskyddare, Charlotte, ersätts som chef för institutet. Om Charlotte förlorar sin position, hamnar Tessa ute på gatan, och ett lätt byte för den mystiska Magistern, som vill använda Tessas krafter för sina egna mörka syften.

 

Med hjälp av den stilige, självdestruktiva Will och den hårt hängivna Jem, upptäcker Tessa att Magisterns krig mot shadowhunters är personlig. Han skyller på dem för en gammal tragedi som splittrade hans liv. För att reda ut hemligheterna i det förflutna, reser trion från dimhöljda Yorkshire till en herrgård som innehåller otaliga fasor, från slummen i London till en förtrollad balsal där Tessa upptäcker att sanningen om hennes härkomst är mer olycksbådande än hon hade föreställt sig. När de möter en urverksdemon som bär en varning till Will, inser de att Magistern själv vet om deras varje rörelse och att en av deras egna har förrått dem.

 

Tessa finner att hennes hjärta dras mer och mer till Jem, men hennes längtan efter Will, trots hans mörka humör, fortsätter att förvirra henne. Men något håller på att förändras i Will - muren har han byggt runt själv håller på att smulas sönder. Kan man genom att hitta Magistern fria Will från hans hemligheter och ge Tessa svaren om vem hon är och vad hon föddes att göra?

 

När deras farliga sökande efter Magistern och sanningen leder dem i fara, lär sig Tessa att när kärlek och lögner blandas, kan de skada även den renaste hjärtat.

Clockwork Princess

 
 

Ett nät av skuggor börjar dra åt kring de shadowhunters som bor på London Institute. Mortmain planerar att använda sina Infernal Devices, en armé av skoningslösa automater, för att förstöra alla shadowhunters. Han behöver bara en sista sak för att kunna slutföra sin plan: han behöver Tessa Gray. Charlotte Branwell, chef för London Institute, är desperat att hitta Mortmain innan han slår till. Men när Mortmain kidnappar Tessa, kommer Jem och Will att göra allt för att rädda henne, de pojkar som har hennes hjärta. För även om Tessa och Jem nu är förlovade, är Will lika mycket förälskad i henne som någonsin. När de som älskar Tessa samlar för att rädda henne från Mortmains grepp, inser Tessa att den enda person som kan rädda henne är hon själv. Men kan en enda tjej, även en som kan befalla kraften hos änglar, möta en hel armé?

 

Fara och svek, hemligheter och förtrollning, och trassliga trådar av kärlek och förlust flätas samman när shadowhunters världs hamnar på randen av förstörelse i den hisnande avslutningen på Infernal Devices trilogin.

 

 

källa

Nästa serie som vi dyker lite djupare i blir The Dark Artifices.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-05-08 21:36:24

Superbra skrivet, perfekt inlägg!

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-09-12 01:08:02

Finns dom här böckerna på svenska?

Svar: Nej, tyvärr så finns inte dessa böcker på svenska än. Det finns inte några planer heller i nuläget från svenska bokförlag att ge ut denna serie på svenska.
themortalinstruments.webblogg.se

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-09-12 20:28:32

Ok. Så synd :(

Kommentera inlägget här
Publiceras ej