Uppdaterat bokschema och beskrivning av Ghosts of the Shadow Market novellerna

Publicerad 2018-02-16 19:34:00 i Cassandra Clare, Chain of Gold, Chain of Iron, Ghosts of the Shadow Market, Magisterium, Queen of Air and Darkness, The Dark Artifices, The Eldest Curses, The Last Hours, The Lost Book of the White, The Red Scrolls of Magic,

 
Cassandra Clare är som ni alla vet väldigt produktiv och har alltid ett bokprojekt på gång. Det gör även att hennes fans ständigt undrar när böckerna kommer att släppas och i vilken ordning.
 
För att underlätta lite för oss har Cassie gett oss ett uppdaterat bokschema för hennes kommande skuggjägare-böcker och korta beskrivningar av vad de kommer att handla om.
 
Närmast i tid ligger novellerna i serien Ghost of the Shadow Market, där den första novellen Son of Dawn släpps i April. Cassie har gett oss en kort beskrivning av varje novell, samt dess namn och när den kommer att släppas:
 

Ghosts of the Shadow Market

Det här är en serie av noveller som kommer fokusera på Jem/Brother Zachariah. De kommer att bli publicerade som e-böcker, med en novell varje månad mellan April-November 2018. Precis som The Bane Chronicles och Tales from the Shadowhunter Academy, är de här novellerna ett samarbete mellan Cassandra och en talangfull grupp av författare som i det här fallet är Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson, Robin Wasserman, och Kelly Link!

(Alla Ghost of the Shadow Market novellerna kommer att finnas samlade i en tryckt upplaga tillsammans med två extra noveller, som troligen kommer att publiceras under sommaren 2019.)

Novellerna:

April 2018: Son of the Dawn, med Sarah Rees Brennan. Utspelar sig år 2000. Jace träffar familjen Lightwood för första gången!

Maj 2018: Cast Long Shadows, med Sarah Rees Brennan. Utspelar sig år 1901. Ett besök till the Shadow Market (skuggmarknaden) förändrar Matthew Fairchilds liv förevigt.

Juni 2018: Every Exquisite Thing, med Maureen Johnson. Utspelar sig tidigt år 1900. Historien om Anna Lightwoods första kärlek!

Juli 2018: Learn about Loss, med Kelly Link. Utspelar sig under 1930-talet. Broder Zachariah besöker en mörk karneval och kommer i kontakt med att kalla på demoner.

Augusti 2018: A Deeper Love, med Maureen Johnson. Utspelar sig under 1940-talet. Tessa Gray och Catarina Loss utger sig för att vara sjuksköterskor för att kunna hjälpa lidande mondäner under andra världskriget.

September 2018: The Wicked Ones, med Robin Wasserman. Utspelar sig år 1989/90. Celine Montclaire möter Valentine Morgenstern för första gången.

Oktober 2018: The Land I Lost, med Sarah Rees Brennan. Utspelar sig år 2012. Alec Lightwood och Lily Chen åker till Buenos Aires för att hjälpa dem med återuppbyggnad efter det mörka kriget, och Alec möter ett skuggjägarebarn som är föräldralöst.

November 2018: Through Blood, Through Fire, med Robin Wasserman. Utspelar sig år 2012. Ett mörkt hot ligger över ett barn av skuggmarknaden, och Jem Carstairs och Tessa Gray är kanske de enda två som kan hjälpa honom.

 
---------------------------------------------------
 
 

Kommande böcker:

The Golden Tower (Magisterium 5) -  11 September, 2018

Det här är slutet! Den sista boken i serien! Callum Hunts öde blir bestämt.

Queen of Air and Darkness (The Dark Artifices 3) - 4 December, 2018

Den sista boken i trilogin blir en början på händelser som kommer att förändra skuggjägarevärlden förevigt.

The Red Scrolls of Magic (The Eldest Curses 1, med Wesley Chu) Mars 2019

Magnus och Alec planerar att åka på en lugn semester efter det mörka kriget. Men de räknade inte med att stöta på stulna minnen, mörka hemligheter, elaka demoner och mordbenägna kultanhängare. Deras Europaresa börjar helt plöstligt lika arbete, men båda två har beslutat sig för att tycka om det!

Ghosts of the Shadow Market tryckt upplaga - Finns inget exakt datum ännu, men troligen Sommaren 2019

Chain of Gold (The Last Hours 1) - Finns inget exakt datum ännu, troligen någongång mellan September-November 2019

Det här början på en ny skuggjägaretrilogi som utspelar sig under den Edwardianska eran! Där vi får möta barn till Tess, Will och andra karaktärer från serien The Infernal Devices, som har växt upp under en mindre skrämmande värld än deras föräldrar. Men oroligheter bubblar under ytan av deras båtfester och baler. Hämnd, fördomar och besatthet ligger under ytan i deras värld, och en mystisk sjukdom har börjat att ta död på Skuggjägare...

The Lost Book of the White (The Eldest Curses 2) - Troligen Mars 2020

Magnus och Alec trodde att händelserna på deras för-händelserika-semester var långt bakom dem. Men gamla vänner och fiender finns kvar och historien fortsätter...

Chain of Iron (The Last Hours 2) - Kommer troligen släppas under Hösten (September-November) 2020

Historien om James, Lucie, Cordelia och deras vänner fortsätter.

2021: Efter det här blir det lite otydligt. Releasedatum är inte fastsatta så här långt fram, men vi har fortfarande kvar The Last Hours 3, The Eldest Curses 3, och Sword Catcher som finns vid horisonten!

-------------------------------

Vilka böcker ser ni mest fram emot att få läsa nu när ni även vet lite om vad de kommer att handla om? Jag längtar sjukt mycket efter Malec böckerna och The Last Hours trilogin. Jag borde väl även säga Queen of Air and Darkness, men jag är rädd för vem eller vilka som kommer att dö i den boken och jag vet inte om jag är redo för det! o_o

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej